Arcada are 8 m si este obtinuta din 2 buc de 4 m. In comert sunt tevi de 6 m. Acelea sunt restul de 2m sudate sa rezulte 4 m. In pozele 9 ... Este prezentat modul de modelare pe o matrita. Arcada se formeaza din doua bucati indoite uniform astfel incat sa iasa o arcada de tip ogiva..
Salut. iar am ajuns la capatul meseriei.se poate ca din greutatea rosiilor sa se lase solarul?am latime 9m iar teava ete de 50mm diametru si 2mm grosime.arcadele sunt din2 in2 metri,bara de cultura de3/4,lungimea solarului de70m.multumesc.
Salut. am si eu o intrebare:exista posibilitatea ca in timp sfoara care e pusa deasupra solarului sa deterioraze folia?mi-am facut solarii din metal si nu stiu mare lucru despre ele. multumesc.
Daca ai folie groasa si o intinzi bine pe caldura mici nu este nevoie de ancore. Daca pui totusi o sa se roada f Putin pe coama. Recomand ancora stransa f tare sa nu se plimbe pe coama.
da . acum se gaseste folie la latimi de pana la 16 m. asa ca este usr sa gasesti folie intreaga. folie buna se pune pe slar odata la 5-6 ani chiar mai mult.
Din câte am citit arcadele din teava neagra trebuie vopsite ptr ca vara când le incalzeste soarele este pericol sa nu topeasca folia.....dar daca faci arcadele din teava zincata...mai este periculos sa topeasca folia...?...merci
vopseaua alba de buna calitate eventual email auto cu toate celelalte operatii pentru pregatirea suprafetei, face ca folia sa fie protejata de caldura acumulata de structura metalica. ideal este teava de galvan dar si teava neagra este buna daca o vpsesti cu alb si rezulta o cheltuiala la jumatate pentru cnstructia unui solar. de bicei teava de galvan ce se foloseste la constructia solarelor este f subtire si la orice fisura sau interventie pe suprafata galvanizara(gauri, sudura,polizare, zgarietura) viata tevei respective se reduce cu 70-80%. folosind teava neagra pretul unei tevi grase de cca 2,6-3mm este mult mai mic decat a unei tevi galvan. spor la treaba.
4 m lungimea pe semicerc. Te rog mult nea Marcel, spune-mi care-i distanta dintre cei doi suporti pe care se reazama suportul de indoit teava. Multumesc anticipat si te asigur de toata stima si respectul meu !
Ma refer la distanta , in linie dreapta de la un capat la celalalt al suportului, dar nu pe deasupra ci la baza suportului.
Pe deasupra, adica in zona unde se indoaie teava vor fi intotdeauna 4 m indiferent daca suportul are baza mai mica sau mai mare.
Intrebarea este deci - care-i lungimea bazei suportului ?
Scuze ca nu m-am facut inteles de la inceput.
Seara placuta in continuare !
daca ai teava de 4 m si o indoi vei avea baza mai mica. distanta de la sol la maximul curbei sa nu fie mai mare de 60 cm. suportul este facut din doua tevi (binenteles) cu o distanta de cca 2cm. la fiecare 50 cm cate un distantier pe sub tevi (sa ramana pe pozitie) si mdul de curbare al arcadelor il alegi tu. daca arcada este prea rotunda nu mai cade bine zapada, daca arcada este mai ciocata zapada nu sta pe solar; asadar jumatatea de arcada trebuie dar un pic arcuita.
Multumesc mult pentru raspuns. Am sa indraznesc sa te mai deranjez cu ceva intrebari legate de modul de prindere a foliei, dar dupa 5 ianuarie.
Am un solar cumparat de-a gata si inca 2 mai mici facute de mine din teava 3/4. Acum vreau sa-mi fac un solar cam de 20 de metri lungime dupa modelul dumitale. Am facut si eu un calcul sumar cu preturi luate de la Dedeman. S-ar putea sa nu sar de 4 mii de lei cu folie cu tot, mai ales ca am tot ce-mi trebuie sa-l fac eu.
Pana atunci insa iti urez dumitale si colegilor nostri "Sarbatori fericite si un nou an plin de spor"!
Nea Marcel am dat azi comanda de teava pt un solar de 38 cu 6.8 ma ajunge 3200 de ron cu arcada de un tol .
Stalpii laterali cum ii fixat in pamant le turnati beton sau nu e nevoie? Cat au inaltime?
eu am parii de 2m si in pamant cam 40-50 cm cu beton. groapa in pamant o fac mai larga la baza sa nu se slabeasca atunci cand ploua si bate vantul. daca ai bani poti face parii de 2,3 m sa-ti ramana afara 1,8 m ca este mai bine pentru aerisire vara, in rest multa bafta si spor la treaba.
am vazut oferte din targul INDAGRA de profile galvanizate si aveau grosimea de 1,8mm tot ce era la exterior de sol. problema rezistentei in constructiile de metal este diamerul materialului si ramforsarile. modelul meu de arcada este din arhitectura luat si este arcada ogiva=cea mai rezistenta la presiune. asadar nu totdeauna este bun materialul mai gros daca nu este asezat in pozitia optima. modelul meu a rezistat bine la vant, zapada groasa, productie mare (ca atarna de arcade) la rosii. deci este verificat; nu mai spun ca este un hibrid de solar; am luat ce este mai bun de pe unde am vazut.
Ok,oricum anul asta merg in concediu in Madeira(Portugalia) la mare....dar in anul urmator in 2016 voi merge la mare in România,...si 1000% ma voi opri la tine sa bem o bere si sati vad live solariile....!!
Si dupa ce o inchei ramane de 6.8 m. Acum iarna nu aveti probleme cu zapada am vazut ca intre arcade nu mai aveti nici o teava nu e pericol de prabusire ?
o arcada de 5m deschidere ar costa 36+27 ron plus alte cheltuieli, electrozi, vopsea. la 50 m estenevoie de 26 arcade. un par ar costa 20 lei; deci arcada +2 pari=103 ron;26 arcade x 103 = 2678; mai ramane laterala sa pui de fier sau lemn depinde cu ce vrei sa prinzi folia, cu cuie sau clipsuri. cu alte cuvinte sa termini solarul inca 2000 aproximativ. eu cred ca 5000 ron este un pret bun si suficient.
de ce 6 m latime? din materialele din comert fara sa arunci bucati iese solar de 5m latime(cu arcada de 6m),6,8 m (arcada de 8m) si de aici poti ajunge la 10 m latime dar cu mult mai multa cheltuiala.
marcele daca ai indemanare teava telescopica se poate face si fara strungar
( dar nichifor este mic si nu stie sa le faca solaru este la tara si el sta la oras este cum dai cu ingrasamiminte la cultura porumbului fara apa este ecxat ca penisul fara coae )
folia de pe capete esta ca cea de pe acoperis si este turceasca Vatan cu 36 luni garantie groasa de 0,17mm de la marcoserv (prin curier) cu plata la predare. lateralele sunt din folie subtire de 0,1 mm de la Glia de 4,2 latime cu uv, am avut-o de anul trecut.
o teava pe care se plimba doua inele din alta teava, de inele sudezi doua platband cu 3-4 gauri de 4mm care se prinde poarta cu holsuruburi.teava sa fie dublu latimei porti; jos infigi in pamant doi tarusi care sa mentina poarta pe pozitie.
poti face din taeava dar fiecare sa fie mai mica in diametru ca cealalta cu cca 0,5 mm si sudezi un cerc la baza fiecarei teava si le bagi una-ntralta si la exterior tot un cerc (din sarma de 6mm) ca sa se opreasca, si gata ai facut telescopul. de restul te uiti pe schitele de pe site-ul Candle.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.